Ribolovni tereni ZŠRK Koprivnica

JEZERO ŠODERICA

Jezero se nalazi sjeverno od Koprivnice uz Mađarsku granicu i rijeku Dravu oko 15 km udaljeno od Koprivnice . Površina jezera je preko 200 hektara , nastalo je iskapanjem šljunka ,najveće je u Podravini. Ujedno je i poznati kupališni centar sa preko 400 vikend objekata.Jezero je bogato svim ribljim vrstama , posebno šaranom , amurom , pastrvskim grgečom i somom. jezero se godišnje poribljava sa oko 6 tona ribe , večinom amurom i šaranom.Na jezeru se nalazi Ribički dom gdje se mogu kupiti dnevne i godišnje ribolovne dozvole.Do jezera je lako doći zbog dobre cestovne povezanosti i blizine željezničke postaje Botovo. Stara Šoderica od 1997. godine spoja  sa Jezerom Šoderica. Nalazi se uz prugu Koprivnica – Botovo. Ribolovne karakteristike jezera identične kao i za jezero Šoderica. Na jezeru je dopuštena upotreba čamaca kao i na jezeru Šoderica. Na karti su vidljive i grabe Mlađ (lijevo na karti) , takođe zanimljive za ribolov a danas spojene sa Šodericom.

 


JEGENIŠ

Nalazi se sjeverno od Đelekovca prema rijeci Dravi , od Šoderice udaljeno oko 3 km .Do jezera se može doći iz više smjerova. Danas uz Šodericu jedno od većih umjetnih jezera. Jezero je bogato svim vrstama riba, uz jezero je poznata Đelekovačka mrtvica , voda poznata po brojnoj populaciji štuke.  Na jezeru je dopuštena upotreba čamaca. Desno na karti vidi se jezero Tramvajica .

 

 

 

 


JEŠKOVO

Jezero Ješkovo nalazi se u blizini sela Gola (oko 2 km).Jezero je biser Podravine , nastalo od starog rukavca rijeke Drave , izuzetno bogato ribom , pogotovo su u jezeru poznate štuke , šarani , amuri i druge vrste riba. Jezero se nalazi u jedinstvenom prirodnom okruženju i u blizini rijeke Drave. Upotreba čamaca je zabranjena. Na jezeru se održava poznati Carp Cup “Ješkovo” i likovne-slikarske kolonije.

 

 

 


GABAJEVA GREDA

Veča skupina jezera nastalih iskapanjem šljunka nalazi se u blizini sela Gabajeva greda .Na jezeru se nalazi i rribolovni dom ŠRK Drava Hlebine u prekrasno uređenom prirodnom okruženju. Do Gabajeve Grede može se doći od Hlebina i Molvi. Jezero je bogato svim vrstama riba a posebno štukom , somom i amurom. Na jezerima je dozvoljena upotreba čamaca osim kod ribičkog doma .U blizini rijeke Drave nalazi se poznata mrtvica Čep, vidljiva desno na karti poznata po ribolovi štuke i bijele ribe.

 

 

 

 


VIDAK

Nalazi se u blizini naselja Đelekovac i Torčec , oko 1 km od benzinske postaje Đelekovec. Jezero je bogato svim vrstama riba a posebno velikm amurima i tostolobicima. Upotreba čamaca je zabranjena.


BETONARA

Nalazi se u blizini naselja Đelekovac , oko 500 metara od benzinske postaje Đelekovec. Jezero je bogato svim vrstama riba .Upotreba čamaca je zabranjena.


AUTOPUT

Nalazi se u blizini ceste prema Šoderici. nastala iskapanjem šljuka za izgradnju autoputa Zagreb-Beograd . Jezera su poribljena svim vrstama riba. Najpoznatije jezero je Autoput 2 koje je u režimu Ulovi i pusti. U blizini jezera nalazi se rijeka Drava.

 

 

 

 

 


HINTOV

Nalazi se u blizini naselja Golai. Jezero je poribljeno svim vrstama riba .Uskoro se očekuje produbljivanje jezera.


DEZINFEKCIJA

Nalazi se u blizini rijeke Drave , udaljeno oko 2 km od jezera Šoderica. Jezera su poribljena svim vrstama riba .Posebno je bogato ribom jezero Dezinfekcija (naziv potječe od praonice vagona u blizini). Unatoč tome voda u jezeru je izuzetno čista o čemu govori i prisustvo pastrvskog grgeča kojega ima upravo na tom jezeru najviše u Podravini. Upotreba čamaca je zabranjena.


KUZMINEC

Nalazi se u blizini naselja Kuzminec. Jezera su poribljena svim vrstama riba .Upotreba čamaca je zabranjena. Jezero je zbog svoje udaljenosti izloženo manjem pritisku ribiča od ostalih jezera.


LOKA 1 I LOKA 2

Nalazi se u blizini ceste od Sigetca prema Hlebinama. Jezera su poribljena svim vrstama riba Upotreba čamaca je zabranjena. jezero Loka 1 je Ulovi i pusti jezero za sve vrste riba.


TORI

Nalazi se u blizini naselja Sigetec uz put prema Drnju.Jezero je bogato svim vrstama riba a posebno štukom.upotreba čamaca je zabranjena. Desno na karti vidljiva stra Generaličeva graba i putevi prema poznatim perutnicama na rijeci Dravi nedaleko naselja Sigetec te potok Gliboki.

Karta ribolovnih terena ZSRK Koprivnica:

 Izrada: www.Ribolov-Koprivnica.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)